Wonen & Werken

Op het bedrijventerrein werd een kavel te koop aangeboden aan de rand van het Noord-Willemskanaal. De opdrachtgever kwam met een gecombineerd woon/werk verzoek bij Jaap Stobbe. 

De kavel, op het bedrijventerrein in Tynaarlo, was zo mooi dat de eigenaar hier graag zijn bedrijf wilde vestigen en tevens wonen. Voor Jaap Stobbe een prachtige uitdaging. Bij een pand waarin gewoond en gewerkt wordt kun je goed laten zien wat je als ontwerper in huis hebt.

Het huis is voor beide doeleinden eigenlijk in tweeën gesplitst. Hierdoor ontstond de basement waarin het bedrijfsgedeelte is gehuisvest -aan de buiten zijde herkenbaar aan de donker beklede muren-. Daarbovenop de -witte schijf- woning.

De verdieping heeft aan de zuid- en westzijde een groot overdekt terras, waardoor er altijd een plekje te vinden is in de schaduw of zon.  Hierdoor kan er veel buiten geleefd worden en is de woning volop ingericht om te genieten van het weidse uitzicht over het water. 

In het midden van de woonruimte is een open terras gecreëerd waaromheen een gang loopt zodat overal in het pand daglicht waargenomen wordt. Vanuit de keuken kijk je door het trapgat naar buiten waardoor er contact gehouden wordt met de entree. Door dit soort elementen toe te voegen aan het ontwerp ontstaat -conform de wens- een open ruimte met veel “spannende” hoekjes.