Vrijstaande woning

In Zuidhorn was een nieuw uitbreidingsplan aangelegd voor zowel seriematige bouw als de vrije sector. Dit uitbreidingsplan sprak onze opdrachtgevers aan daar ze graag een eigentijdse woning wilden met meer ruimte zowel binnen als buiten. Het gezin, met twee kinderen, kwam uit een woning in het centrum van Groningen met een piepklein tuintje. 

De woning is ontworpen door Jaap Stobbe met een knipoog naar de jaren dertig maar uitgevoerd met moderne details. Baksteen, zink en Western-Red-Cedar zijn de toegepaste materialen voor gevels naast de zeer royale glaspuien. De woning werd zodanig op de kavel gesitueerd dat men optimale ruimtebeleving en privacy kreeg. Tussen de woonkamer en de open keuken is de kinderhoek te vinden. Deze kinderhoek is met een gemak om te bouwen naar een study wanneer de kinderen groot zijn. De slaapkamers op de verdieping zijn ruim bemeten. Daarnaast is er op de zolderverdieping ook nog een royale hobby/logeerkamer te vinden.