Verbouw winkel te Drachten, 2014

Een kantoor/winkel onder een appartementencomplex in het centrum van Drachten vormde het decor voor een verbouwing die heeft geleid tot een mooie ontvangstruimte en nette kantoren. Allereerst is er gesleuteld aan het behoorlijk gedateerde uiterlijk. De borstwering van sandwichplaat in de pui is verwijderd en het glas loopt nu door tot op de bestrating. De veel te zware luifel is verwijderd en het kleurgebruik is weer van deze tijd.

Het interieur is gewijzigd door nieuw leven te blazen in de bestaande glaspuien en deze te hergebruiken. De puien zijn antraciet gekleurd waardoor deze minder prominent aanwezig zijn. Voor het interieur is het beeldmerk van de opdrachtgever als uitgangspunt genomen en het kleurgebruik is hierop op afgestemd. Dat wil zeggen; veel wit met magenta accenten. De achterwand is voorzien van stroken fijn gezaagd loofhout, in verschillende breedtes en ad-random aangebracht. Hierdoor ontstaat een natuurlijke wand waarop het logo, in de bekende kleuren, perfect uitkomt.

Het zitmeubilair is in magenta gestoffeerd waardoor deze voldoende aandacht krijgt maar niet overheersend is. Het grotere meubilair daarentegen is bewust wit gehouden met houten accenten zodat de rust in de relatief kleine ruimte gewaarborgd wordt.