Showroom en kantoorruimte te Hoogeveen

Aan de rand van Hoogeveen ligt het bedrijventerrein Buitenvaart waar de opdrachtgever een kavel kon kopen in de oksel van de doorgaande weg. Gedeeltelijk aan het water gelegen is de locatie prachtig zichtbaar vanaf de A37, snelweg richting Emmen.

Het eisenpakket van de opdrachtgever voor de invulling liet niets aan het toeval over. De buitenzijde mocht prominent in beeld komen en duidelijk te zien vanaf de snelweg.

De perceelgrenzen zijn bepaald door de hier omheen liggende weg en het aangrenzende perceel. De plattegrond is dermate typerend dat deze als uitgangspunt genomen is voor de gehele vormgeving, een tamponvorm passend in de oksel. Omdat de inhoud eenvoudig van opzet moest zijn hebben we gekozen voor een esthetische gevelbekleding. De grondvorm bestaat uit twee “dozen”.  De dozen zijn opgetrokken uit waterdichte, antracietgekleurde, sandwichpanelen waarin uitsneden zijn gemaakt voor de accenten. De ramen bestaan uit aluminium kozijnen welke meelopen in de ronde gevel en ad-random op hoogte zijn geplaatst. Dit laatste is zodanig uitgevoerd dat het uitzicht van binnenuit nog steeds optimaal is. Op deze aluminium gevelpanelen zijn grijze panelen verlijmd bevestigd, die het uiteindelijke ontwerp bepalen. Door de toevoeging van een schuin oplopende lijn die eindigt bij de entree, ontstaat een “spannend” gevelbeeld met het accent op de hoofdentree. De naamsaanduiding is hierdoor tevens een onderdeel van de architectuur geworden.