Inspirerende kantoorruimte, Heerenveen

Dit pand, uit de jaren dertig, is gevestigd in Heerenveen. De laatste gebruiker was een zorginstelling. Aan het pand is destijds het nodige aangebouwd zodat het aan de toenmalige eisen voldeed. De opdrachtgever kwam bij Jaap Stobbe met de wens om van dit pand een strak en modern kantoor te maken.

Bijna alle binnenwanden zijn verwijderd en is er een nieuwe ruimte gecreëerd tussen oud- en nieuwbouw. Het systeemplafond werd eruit gehaald waardoor het prachtige oude balkenplafond tevoorschijn kwam en de oorspronkelijke hoogte weer benut kon worden. 

De garage, het hoofdgebouw en de aanbouw zijn gesitueerd rondom het binnenplein. Een zijde is open en grenst aan het aanliggende perceel waardoor er veel licht op dit plein valt. Dit is het uitgangspunt geweest om de, aan de binnenplaats grenzende, puien te voorzien van glas. Deze transparante puien zijn gevat in ranke doch diepe blank gelakte Siberisch Lariks stijlen waardoor het accent komt te liggen op de verticale belijning. Deze pui is doorgetrokken naar de verdieping waardoor deze mooi aansluit bij dit plein. 

De garage werd afgetopt waardoor er een veranda ontstaan is, welke grenst aan de wachtruimte. De lunchtafel die eveneens gebruikt wordt als spreektafel, is in het nieuwbouw gedeelte te vinden en grenst aan de binnenplaats. Rondom de binnenplaats is één groot kantoor gelegen. Toch heeft elke werkplek beslotenheid door de manier waarop we de ruimte hebben ingericht. Door het felle daglicht, wat vanaf de noordzijde in het pand valt, is er overdag bijna geen kunstlicht nodig. De indirecte verlichting is derhalve ondergeschikt aan het interieur en zeer subtiel uitgevoerd. De inrichting is relatief sober. Door hierin enkele kleur- en hout accenten op te nemen is het geheel een inspirerende werkplek geworden.