Flexwerken bij Seats2meet

Verschillende werkvormen komen samen bij Seats2meet Groningen. De opdracht was om een grijs kantoorpand te transformeren naar een sfeervolle werkomgeving. In samenwerking met de initiatiefnemers van Seats2meet heeft Jaap Stobbe deze opdracht begeleid. Belangrijke factoren bij de start van dit project waren de deadline en het budget. Deze factoren zijn -naast de hoge kwaliteit- leidend geweest bij de uitvoering van dit project.

Bij de start van dit project heeft Jaap Stobbe eerst alle mogelijke functionaliteiten van de totale kantoorruimte in kaart gebracht. Nadat er verschillende schetsen zijn gemaakt, is in samenwerking met de eigenaar van Seats2meet Groningen een schitterende werkomgeving gerealiseerd waarin de volgende onderdelen centraal staan:

 

- Meetingspaces: 5 ruimtes die elk een capaciteit tot 25 personen hebben. Deze ruimtes zijn verdeeld over de 2 vleugels waaruit de verdieping van Seats2meet bestaat.
- Eventspace: 1 ruimte waarin maximaal 100 personen plaats kunnen nemen. De eventspace heeft een open inrichting en ligt in de buurt van de centrale ruimte waar de mensen voorzien kunnen worden van een hapje en een drankje.
- Work & connect spaces: deze work & connect spaces maken Seats2meet uniek. Dit zijn de ruimtes waar mensen in ruil voor sociaal kapitaal kunnen samenwerken.
- Getting work done spaces: dit zijn stilteplekken in een open of een gesloten omgeving. Deze kunnen eventueel ook gebruikt worden als vaste werkplek. 

De overige ruimte is ingedeeld met knusse hoekjes. De "community spaces"  waar je meer afgezonderd kan werken, een telefoontje kunt plegen of juist samenwerken aan de lange tafels. In de ruimte is een centraal middelpunt: de bar. Deze springt direct in het oog als je binnenkomt. Overdag voor koffie, in de avond voor een borrel. Bij de bar vind je ook de receptie, pantry en de lockers. Dit maakt het geheel tot een ruimte die niet meer aanvoelt als een kantoor, maar meer als een plek waar je gestimuleerd en gemotiveerd wordt.

De kleuren zijn gekozen om het grijze kantoorpand op te fleuren en een fijne werksfeer te creëren. Hierin vind je alle aspecten van een moderne flexplek terug. Ze stralen rust uit maar stimuleren ook om actief aan de slag te gaan. Alle meubels zijn afkomstig uit Italië. Belangrijk bij de keuze was het zitcomfort en de flexibiliteit van de stoelen en banken. Je moet altijd en overal even snel kunnen aanschuiven. Daarnaast hebben we er voor gezorgd dat de materialen duurzaam zijn en dat het uiterlijk van de meubels ook als eye-catcher kan dienen. Zo zijn er een aantal ’treinbankjes 2.0’  geplaatst die qua stijl en kleur erg goed bij het concept passen.

Alles bij elkaar zorgt er voor dat de inrichting het concept van Seats2meet op een overtuigende wijze uitdraagt; ontmoeten, netwerken en kennisdelen.